Nilfisk VHS110 ATEX

De Nilfisk VHS110 ATEX is een innovatieve, explosievrije stofzuiger met meer vermogen en een verhoogde veiligheid. Dankzij de motor zonder koolborstels, garandeert deze compacte industriële stofzuiger goede prestaties.

Deze éénfase stofzuiger is geschikt voor ATEX Z22 toepassingen (explosiegevaarlijke omgevingen).

De explosieveilige stofzuiger is geschikt voor het opzuigen van droge materialen. Het nieuw ontwikkelde PullClean systeem reinigt effectief het antistatische sterfilter tijdens of na gebruik.

Kenmerkend aan deze Nilfisk VHS110 serie zijn de effectieve filtering van de kleinste stofdeeltjes, voortreffelijke vormgeving (klein, compact en nog steeds krachtig) en voldoet het toestel aan de meest strenge veiligheidsnormen.

Vraag offerte aan

De Nilfisk VHS110 atex is de oplossing voor het gebruik in atex zone 22. Het toestel heeft een gecertificeerd antistatisch filter zodat het kleinste fijnstof verwerkt wordt. Het filter wordt gereinigd door het innovatie PullClean systeem. Daardoor hoeft de gebruiker niet de machine uit te zetten tijdens de werkzaamheden. Door de uiterst compacte afmetingen is de stofzuiger te gebruiken in zeer krappe ruimtes zoals lakstraten. Het toestel is modulair opgebouwd waardoor alle opties eenvoudig te integreren zijn zonder dat het onnodig veel tijd in beslag neemt.

De explosieveilige stofzuiger VHS110 atex is uitgerust met een zuigmotor zonder koolborstels. Daardoor is de stofzuiger geschikt om een lange periode achter elkaar te gebruiken. Het verhoogt de continuïteit van de gebruiker. Verder is de vuilcontainer eenvoudig te verwijderen en is het toestel optioneel uit te rusten met stofzakken. De bijbehorende schoonmaakset heeft een EXA aansluiting en is net als het toestel, van een certificaat voorzien.

Veiligheid


Ook de accessoires die gebruikt worden voldoen an de strengste veiligheidsnormen. De aansluiting op de machine is speciaal gemaakt zodat er geen vergissingen ontstaan met de te gebruiken slangen. Zo is de gebruiker altijd verzekerd van de juiste middelen.

Filters

De VHS100 atex heeft verschillende opties met filters. Hepa 14 en Ulpa 15 filters zijn optioneel toe te passen wanneer de omstandighden daar om vragen. Er zijn geen gereedschappen nodig om het bevestigen of the vervangen.

Pull&Clean

Het hoofdfilter van de VHS 110atex wordt gereinigd door het zogenaamde Pull&Clean concept. Het werkt heel eenvoudig. De gebruiker sluit de luchtstroom bij het begin van slang af met de hand en opent dan de klep aan de voorzijde van het toestel. De lucht die door de klep naar binnen stroomt zorgt ervoor dat het filter wordt schoon geblazen van de binnenzijde van het toestel. Effectief en efficiënt.

Omschrijving VHS110 ATEX
Voltage (V) 230
Vermogen (W) 1.100
Luchtstroom (l/min.) 3.600
Vacuüm max. (kPa) 22
Voltage (V) 230
Tankinhoud (l) 37
Afmetingen (cm) 56x57x124
Gewicht (kg) 42

Kenmerken Nilfisk VHS110 ATEX
Hoge prestaties.
RVS uitvoering.
Compact.
Eenvoudige bediening.
Onderhoudsarm.
Optioneel HEPA14/ULPA15 filter voor fijnstof.

Vraag offerte aan