Nilfisk ECO-OIL 13

Met de Nilfisk Eco-oil 13 is het mogelijk om koelvloeistoffen of olie op te zuigen en vervolgens te hergebruiken. Door middel van een filter worden alle metaalspanen eruit gefilterd. De vloeistoffen worden vervolgens weer teruggebracht doormiddel van een aparte slang. Het Nilfisk model Eco-oil 13 met een respectievelijke 1.300 W éénfase motor, is speciaal ontworpen om olie, viscose vloeistoffen en spanen op te zuigen. 

1
Voor snel en efficiënt verwijderen van spanen
2
Oerdegelijke constructie voor intensief gebruik
Vraag offerte aan

De Nilfisk Eco-oil 13 is een degelijke robuuste en geavanceerde spanenzuiger met grote voordelen voor de gebruiker. Koelvloeistoffen of olie, bevuild met afvalspanen of slijpsel worden gescheiden door een spanenkorf in het reservoir. Deze filtering maakt het mogelijk om de olie of koelvloeistoffen te recyclen en draagt dan bij aan het reduceren van kosten. De oliebestendige rubberslang wordt boven het reservoir aangesloten en de gebruiker heeft een bereik van 360° rondom de spanenzuiger. Verder heeft de Eco-oil 13 een automatische afslag wanneer het opslagreservoir vol is. De gefilterdeerde olieën of koelvloeistoffen worden dan teruggegeven aan de bron via een pomp en afvoerslang. De slijpsels die zijn opgevangen in de spanenkorf worden manueel verwijderd. 

De grote voordelen van de Nilfisk Eco-oil 13 spanenzuiger zijn: kostenreductie ten aanzien van het verbruik van olie en koelvloeistoffen, daling van afvoer van (chemisch) afval en het belangrijkste is een tijdsbesparing op arbeid. Of het nu om frees-, slijp- en boormachines gaat of een 1.000 liter olievat, het schoonmaken van de werkomgeving gaat drie keer sneller. De Eco-oil 13 spanenzuiger is gemaakt voor gebruiksgemak in zware industriële toepassingen, echter is het ook een uitermate rendabele oplossing voor schoonmaakwerkzaamheden in de levensmiddelen- en voedingsindustrie.

Filtratie

De spanenkorf van 30 liter is optioneel uit te rusten met microvezel filters. Deze filters zorgen voor een optimale scheiding van de meest fijne slijpsels en spanen tot wel 50 µm. Dit verhoogd de kwaliteit van de koelvloeistoffen en oliën die worden teruggegeven aan de bron.

Degelijkheid

De Eco-oil 13 heeft een deksel met een grote rode oliebestendige rubber rand voor een optimale afsluiting. Het scharnier van de deksel is zodanig gemonteerd dat er geen olieresten via de deksel lang de spanenzuiger gemorst wordt. De binnenzijde heeft een klem waardoor een zogenaamd mistfilter gemonteerd kan worden. Dit filter zorgt ervoor dat de nevel die ontstaat tijdens het schoonmaken niet in de lucht verdwijnt. Het bevordert een veilige omgeving en beschermt de gehele installatie. 

 

Eenvoud en kracht

Met de speciale oliebestendige afvoerset wordt het reservoir geleegd. Het pistool is met een hendel te bedienen waardoor de gebruiker nauwkeurig kan doseren. Het retourneren van de gefilterde vloeistoffen kan tegelijk met het opzuigen van de spanen gebeuren. Dat scheelt dus tijd.

Omschrijving ECO-OIL 13
Aansluiting (mm) 50
Vermogen (W) 1.300
Luchtstroom (l/min) 2.675
Max. vacuüm (kPa) 31,3
Voltage (V) 230
Tankinhoud (l) 180
Inhoud spanenkorf (l) 30
Gewicht (kg) 120

Nilfisk ECO-OIL 13
Grote container.
Stevig ontwerp.
Hergebruik vloeistoffen.
Geschikt voor onderhoud van werktuigen.
Verlagen van stilstandtijd.

Vraag offerte aan