Nilfisk Centraal stofzuigsysteem

De Nilfisk FSU20 kenmerkt zich als een vast afzuigsysteem, wat gezien wordt als het fundament van een centraal stofzuigsysteem. Toepassingen voor een centrale afzuiginstallatie lopen uiteen van het reinigen van vloeren tot installaties tijdens of na het productieproces of zelfs non-stop. Zo creëert zo’n afzuigsysteem een luchtstroom met een gegeven vacuüm voor verschillende eenheden. Dit kan tegelijk én over langere afstanden ingezet worden. Tevens is het mogelijk om de Nilfisk FSU aan te passen zodat deze als zuigeenheid kan worden toegepast op een stationaire afzuiginstallatie. Een utilisatie wat regelmatig voorkomt is in gebruik met Dust Containment Units (DCU) en met Pneumatische Conveyor Systems (PCS).

De Nilfisk centrale afzuigsystemen zijn ideaal ter ondersteuning van productieprocessen. Om te voorkomen dat de productie vastloopt, zorgt het afzuigsysteem er bijvoorbeeld voor dat metaalspanen worden verwijderd van metaalbewerkingsmachines.

Vraag offerte aan

Door zijn grote vermogen onderscheidt de vaste Nilfisk afzuiginstallatie zich op het gebied van flexibele middelen in een fabriek. Tegenwoordig is een centrale afzuiginstallatie steeds vaker integraal onderdeel van de productieprocessen. Doordat het systeem evenredig met de productiemachines opereert, is het continue verwijderen van productieafval en het schoonhouden van productielijnen kinderspel. Tevens zorgt het stofzuigsysteem, wat vacuüm creëert, voor een prominente efficiëntie, ook op het gebied van verpakkingsprocessen (bijvoorbeeld toast en sandwiches).

Vaste stofzuiginstallaties zijn te vinden in talrijke industrieën en deze dragen ook wezenlijke bijdrage aan de productie. Tevens is het mogelijk om de vaste afzuiginstallaties van Nilfisk te leveren in ATEX gecertificeerde uitvoeringen. Het afzuigsysteem omvat een specifieke zuigeenheid, die nauwkeurig is gecalculeerd op basis van de gewenste werkzaamheden van de klant, de benodigde afstand, het op te zuigen materiaal en andere wensen. Doordat Nilfisk specialist is in het vakgebied, is er altijd een passend systeem die bij uw wensen en behoeften past. De afzuigeenheid wordt continue gecontroleerd door het automatische filtersysteem en lossysteem. Hierdoor kan het stofzuigsysteem aaneenschakelend draaien zonder dat er verlies aan vermogen toetreedt. Deze gegevens worden op voorhand bepaald met beschikbare informatie, om het afzuigsysteem zo goed mogelijk naar wens in te stellen.

G&T heeft beschikking over zeer specialistische kennis op het gebied van schrob/veeg machines en stofzuigers. Vraag vrijblijvend advies aan bij G&T en laat u informeren over de mogelijkheden.

Omschrijving FSU15 FSU20
Modelnr. 4030600030 4010500037
Nominaal vermogen (kW) 2.2 4
Luchtstroom (m³/u-l/min.) 5300 7000
Vacuüm max. (kPa) 30 21
Voltage (V) 400 400
Containerinhoud (l) 50 50 
Oppervlakte filter (cm²) 19500 19500
Gewicht (kg) 100 114

Kenmerken Nilfisk Centraal stofzuigsysteem
Voor continue gebruik.
Accessoires eenvoudig later te installeren.
Innovatieve bedieningspanelen.

Vraag offerte aan